Testovanie potravinových intolerancií

Testovanie potravinových intolerancií
Testovanie potravinových intolerancií je odborný laboratórny krvný test, ktorý identifikuje imunitnú reakciu organizmu na rôzne potraviny. Na rozdiel od alergie, ktorá vyvoláva okamžité reakcie prostredníctvom protilátok IgE, intolerancia je oneskorená reakcia typu IgG, ktorá môže spôsobovať dlhodobé, často nenápadné ťažkosti.
Test dokáže identifikovať precitlivenosť organizmu na viac ako 220 potravín a aditív, ktoré môžu byť príčinou tráviacich problémov, kožných prejavov, únavy, migrén, zápalov alebo hormonálnej nerovnováhy.
Ako budete vyzerať po zákroku?
Ako funguje?
Laboratórne testovanie funguje na princípe detekcie špecifických IgG protilátok voči jednotlivým potravinovým antigénom v krvi klienta. Po odbere krvi sa vzorka spracuje v certifikovanom laboratóriu, kde sa analyzuje odpoveď imunitného systému na každú potravinu.
Test je presný, vedecky podložený a poskytuje:
- Kvantitatívne výsledky hladín IgG protilátok
- Individuálny profil neznášanlivosti potravín
- Odporúčania na elimináciu a rotáciu potravín
- Možnosť cieleného stravovacieho plánu a regenerácie črevnej bariéry
Aké sú výhody laboratórneho testovania intolerancií?
- Objektívne a kvantitatívne výsledky
- Komplexný test na viac ako 220 potravinových antigénov
- Podklad pre elimináciu zápalových potravín zo stravy
- Zlepšenie trávenia, pokožky, energie a hormonálnej rovnováhy
- Individuálne odporúčania pre elimináciu a reintrodukciu potravín
- Trvalé riešenie, nie iba potlačenie symptómov
Typy testovaní
kuracie mäso, ryža, pšenica, mrkva, čierne korenie, štiplavá paprika, paradajka, cesnak, káva, med, hrášok, sója, krab, homár, vaječný žĺtok, vaječný bielok, pomaranč, mandarínka, kakaové bôby, mandle, lieskový orech, kozie/ovčie mlieko, kravské mlieko, kvasnice pivné, kvasnice pekárenské
Test na potravinovú intoleranciu - 22 základných potravín. Výsledky vám doručíme do 14-20 pracovných dní. ZOZNAM TESTOVANÝCH POTRAVÍN: bravčové mäso, hovädzie mäso, jahňacie mäso, kuracie mäso, morčacie mäso, králičie mäso, krab/homár, krevety (garnáty), losos, morský jazyk, pstruh/štuka morská, slávka jedlá (mušľa), treska, tuniak, ustrice/ulity, morský okúň, sardinky/ančovičky, sepia/kalamár/chobotnica, mlieko kozie, mlieko kravské, mlieko ovčie, jačmeň, ovos, pohánka, pšenica, raž, ryža, sója, tvrdá pšenica, kukurica, lepok, vaječný bielok, vaječný žĺtok, kvasnice pekárenské, kvasnice pivné, arašidy, kola orech, lieskový orech, mandle, vlašské orechy, píniový orech, slnečnicové semienka, sezamové semienka, pistácie, ananás, banán, broskyňa/marhuľa, citrón/limetka, čerešne, figa, gaštan, hrozno (modré, biele), hruška, jahoda, jablko, kivi, melón, vodný melón, pomaranč/mandarínka, slivky, artičoky, baklažán, bazalka, čakanka, brokolica, fenikel, cuketa, cesnak, cibuľa, kapusta/karfiol, mrkva, olivy, paprika/ pálivá paprika, chilli, paradajka, petržlen, listový šalát, špenát, uhorka, zemiaky, tekvica, kapary, čierne a biele korenie, cícer, fazuľa biela/fazuľa červená, fazuľové lusky, hrášok, šošovica, hríby, kakaové bôby, horčica, med, čaj, káva
ananás, arašidy, avokádo, baklažán, banán, bazalka, bravčové mäso, broskyňa, brusnice, cesnak, cibuľa, citrón, čaj (čierny), čaj (zelený), čakanka, čerešňa, černice, červená repa (cvikla), čierne ríbezle, čili papričky (červené), divina, fazuľa biela, fazuľa červená, fazuľky zelené, gliadín, grapefruit, hlávkový šalát, homár, horčicové semienko, hovädzie mäso, hrášok, hrebenatka, hríby, hrozno (čierne, červené, biele), hruška, chmeľ, jablko, jahňacie mäso, jahody, kačacie mäso, kakaové bôby, kambala veľká, kapusta (kel, hlávková), karfiol, káva, kešu orechy, kivi, klinčeky, rasca, kokos, korenie (čierne, biele), koriander (list), kôpor, krab, krevety (garnáty), kukurica, kuracie mäso, kvasnice (pekárenské), kvasnice (pivné), ľanové semienko, lieskový orech, limetka, losos, makrela, maliny, mandle, marhuľa, mäta prieporná, mečiar (ryba), melón (vodný), melón (žltý, cukrový, ananásový), mlieko (kozie), mlieko (kravské), mlieko (ovčie), morčacie mäso, morský jazyk (ryba), mrkva, muškátový orech, nektárinka, olivy, ovos, paprika (zelená, červená, žltá), para orechy, paradajka, petržlen, pistácie, platesa, pohánka, pomaranč, pór, proso (pšeno), pstruh, pšeničné otruby, raž, repkové semeno, ružičkový kel, ryža, sezam, slávka jedlá (mušľa), sleď, slivky, slnečnica, sója, svätojánsky chlieb (karob), šalvia, škorica, šošovica, špargľa, špenát, teľacie mäso, treska škvrnitá, treska, tuniak, tvrdá pšenica, tymián, uhorka, ustrica, vaječný bielok, vaječný žĺtok, vanilka, vlašské orechy, zázvor, zeler, zemiaky, ženšen, žerucha, žihľava
Agar Agar (riasa), Alga Espaguette, Alga Spirulina, Alga Wakame, Aloe Vera, Alpha – Laktoalbumín, amarant, ananás, ančovičky, aníz, arašidy, artičok, avokádo, baklažán, banán, barnacle (husí krk), bazalka, beta – laktoglobulín, bobkový list, bravčové mäso, brokolica, broskyňa, brusnice, cesnak, cibuľa, cibuľa šalotka, cícer, citrón, clam (mušľa), čaj (čierny), čaj (zelený), čakanka, čerešňa, černice, červená repa (cvikla), červené ríbezle, čierne ríbezle, čili papričky (červené), čučoriedky, ďatle, diviak, divina, estragón, fazuľa široká, fazuľa biela, fazuľa červená, fazuľky (zelené), fenikel (list), figa, gaštan, ginko, gliadín, granátové jablko, grapefruit, guava, harmanček, hejk (morská šťuka), hlávkový šalát, homár, horčicové semienko, hovädzie mäso, hrášok, hrebenatka, hríby, hrozienka, hrozno (čierne, červené, biele), hruška, chmeľ, chobotnica, jablko, jačmenný slad, jarabičie mäso, juka (yuca), kačacie mäso, kajenské korenie, kávové bôby, kalmár, kambala veľká, kapary, kapor, kapusta (červená), kapusta (kel, hlávková), karfiol, kari (mix korenia), káva, kaviár, kazeín, kešu orechy, kivi, klinčeky, kmín, kokos, kola orech, konské mäso, korenie (čierne, biele), koriander (list), kozie mäso, kôpor, krab, králičie mäso, krevety (garnáty), kukurica, kuracie mäso, kuskus, kvasnice (pekárenské), kvasnice (pivné), ľanové semienko, liči (litchi), lieskový orech, limetka, losos, majorán, makadamový orech, makrela, maliny, mandarínka, mandle, mango, mangold, mäta prieporná, mečiar (ryba), med, melón (cukrový, vodný, ananásový), mlieko (byvolie), mlieko (kozie), mlieko (kravské), mlieko (ovčie), morčacie mäso, morský čert, morský jazyk (ryba), morský okúň, morský slimák, moruša, mrkva, muškátový orech, nektárinka, okúň obyčajný, olivy, ovos, papája, paprika (zelená, červená, žltá), para orechy, paradajka, petržlen, píniové oriešky, pistácie, platesa, pohánka, polenta (kukuričná krupica), pomaranč, pór, pražma (červená), pražma (kráľovská), prepeličie mäso, proso (pšeno), pstruh, pšenica, pšenica špalda, pšeničné otruby, pštrosie mäso, quinoa (mrlík čilský), raž, rebarbora, reďkovka, repkové semeno, rozmarín, rukola, ružičkový kel, ryža, sardinky, sépia, sezam, sladké drievko, sladké zemiaky, slávka jedlá (mušľa), sleď, slnečnica, sója, srdcovka mušľa, svätojánsky chlieb (karob), šafrán, šalvia, škorica, šošovica, špargľa, špenát, šťuka, tapioka (škrob z manioku), tekvica, teľacie mäso, transglutamináza, treska, treska škvrnitá, trstinový cukor, tuniak, turnip (kvaka), tvrdá pšenica, tymián, úhor, uhorka, ustrica, vaječný bielok, vaječný žĺtok, vanilka, vlašské orechy, volské mäso, zázvor, zelenošáchor jedlý, zeler, zemiaky, ženšen, žerucha, žihľava
Pre koho je zákrok vhodný?
Odporúčame test pre klientov, ktorí:
- Trpia tráviacimi ťažkosťami – nadúvanie, kŕče, plynatosť, zápcha, hnačky
- Majú kožné prejavy – ekzémy, akné, rosacea, chronické vyrážky
- Trpia únavou, migrénami, hormonálnou nerovnováhou alebo výkyvmi nálad
- Majú problémy s hmotnosťou, zadržiavaním vody alebo chronickými zápalmi
- Chcú zistiť, ktoré potraviny im škodia a ako nastaviť funkčnú stravu
- Bojujú s autoimunitnými alebo chronickými ochoreniami (po konzultácii s lekárom)
Prečo je laboratórne testovanie výnimočné?
Vedecky overená metóda s vysokou presnosťou
testovanie je realizované v akreditovanom laboratóriu, výsledky sú kvantifikované a klinicky interpretovateľné.
Testuje viac ako 220 potravín, korenín, aditív a výživových látok
vrátane lepku, laktózy, vaječných zložiek, orechov, sóje, kvasníc, mäsa, rýb, zeleniny, ovocia, nápojov a chemických aditív.
Odhaľuje súvislosti medzi jedlom a príznakmi, ktoré sú inak ťažko vysledovateľné
(napr. nadúvanie, únava, migréna, ekzém, zápal, priberanie).
Poskytuje individuálne odporúčania
na úpravu stravy a zlepšenie zdravotného stavu.
Ako zákrok prebieha?
Vyhodnotíme tvoje symptómy, stravovacie návyky a zdravotný stav.
Odborný a rýchly odber krvi do špeciálnych testovacích skúmaviek.
V certifikovanom laboratóriu sa merajú hladiny špecifických IgG protilátok voči jednotlivým potravinám.
Výsledky sú dostupné do 10–14 dní, vrátane komplexného reportu a výživových odporúčaní.
Zriedkavé kontraindikácie
- Akútne infekcie alebo silná alergická reakcia
- Liečba vysokými dávkami kortikosteroidov
- Akútna fáza autoimunitných ochorení (po konzultácii s lekárom)
- Hematologické poruchy ovplyvňujúce protilátkovú odpoveď
- Užívanie imunosupresív (môže skresliť výsledky)
Procedúry na mieru pre vaše problémy.
Neviete, ktorá procedúra je pre vás vhodná? Urobte si online kvíz.

Priebeh ošetrenia
Časová os a ďalšie kroky
Konzultácia + odber krvi
Výsledky a konzultácia
Začiatok eliminačnej fázy
Reintrodikcia tolerovaných potravín
Stabilizácia trávenia a regenerácia črevného mikrobiómu
Spokojnosť našich zákazníkov


"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare."
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare."


"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare."
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare."
Testovanie potravinových intolerancií
Čo sa nás často pýtate
Nenašli ste odpoveď na vašu otázku? Kontaktujte nás.
Áno, odporúčame ho pre deti od 5 rokov. Je obzvlášť vhodný pri ekzémoch, tráviacich ťažkostiach alebo pri podozrení na potravinovú reakciu.
Nie, odporúča sa bežná strava bez eliminácie potravín aspoň 2–3 týždne pred odberom, aby test správne vyhodnotil imunitnú odpoveď.
Áno, dostanete podrobný písomný report, ktorý môže slúžiť ako základ pre dlhodobé stravovacie nastavenie.
Áno, najčastejšie sa test opakuje po 6–12 mesiacoch, keď dôjde k zlepšeniu črevnej bariéry a ústupu protilátkovej reakcie.
Nie, test IgG intolerancií je doplnok k alergologickým testom (IgE), nie ich náhrada. Pri podozrení na akútnu alergickú reakciu je potrebné vyšetrenie u alergológa.
Test meria hladiny IgG protilátok pomocou presnej laboratórnej ELISA metódy. Výsledky sú spoľahlivé a poskytujú jasný obraz o tom, ktoré potraviny môžu spôsobovať zápalové reakcie. Ich presnosť závisí aj od správnej interpretácie a následného postupu.
Prvé pozitívne zmeny môžete zaznamenať už po 2–3 týždňoch eliminácie – napríklad zlepšenie trávenia, ústup únavy alebo kožných prejavov. Plný efekt sa dostaví po 6–12 týždňoch podľa individuálneho stavu.
Určite. Test je vhodný aj preventívne – často odhalí reakcie na potraviny, ktoré telo potichu znáša zle. Pomáha optimalizovať výživu, výkon, zdravie aj náladu.
Áno – počas konzultácie ti odporučíme konkrétne alternatívy, aby strava zostala plnohodnotná. Cieľom nie je obmedzenie, ale vyvážená a funkčná výživa, ktorá nepreťažuje organizmus.

Novinky, zľavy a premeny zdarma do vášho emailu
Získajte zľavy na zákroky, informácie o súťažiach a ďalšie výhody.