- Hanácka 1492/9, 821 04 Bratislava
- +421 905 434 109
- recepcia@mousseclinique.sk
0
Test na potravinové intolerancie je testom špecifických protilátok typu IgG. Môže odhaliť pravú príčinu chronickej nepohody vášho organizmu a pomôcť vám urobiť prvý krok k jej možnému trvalému odstráneniu.
Potravinové intolerancie sú nežiadúce reakcie organizmu na určité potraviny alebo ich zložky. Nejedná sa o potravinové alergie, je preto dôležité ich odlíšiť.
Použité presné laboratórne testy špecifických protilátok typu IgG skúmajú vašu reakciu na rôzne potraviny zo vzorky kapilárnej krvi, odobratej z prsta. Výsledkom je 96% presné laboratórne stanovenie potravín, ktoré vám spôsobujú zvýšenú hladinu IgG protilátok vo vašej krvi, čo môže spôsobovať dlhodobé problémy vášmu organizmu.
Ak chcete vytvoriť osobnú diétu pre zmiernenie až odstránenie nežiadúcich príznakov.
Ak dbáte o svoje zdravie, chcete žiť zdravo a zaujíma vás test na potravinové intolerancie ako prevencia.
Ak chcete nájsť príčinu dlhodobých, chronických, nežiadúcich príznakov, ktoré sa vyvinuli a vyvíjajú postupne alebo ak máte príznaky, ktoré sa zvyčajne objavia niekoľko hodín až dní po konzumácii istého druhu potravy alebo zložky potravy.
Ide zvyčajne o tieto príznaky:
Test identifikuje úroveň IgG protilátok, ktoré sa vytvárajú ako reakcia imunitného systému na cudzie látky, ktoré preniknú s danou potravinou do nášho organizmu. Správa obsahuje hodnoty IgG všetkých testovaných látok (alebo skupín látok). Podľa správy je následne možné vytvoriť individuálny jedálny lístok.
Vysadením problémových zložiek potravy a správnou diétou počas 3-6 mesiacov je možné u viac ako 70% pacientov významne znížiť symptómy a na niektoré potraviny znovu získať toleranciu a zaradiť ich do jedálneho lístka priamo alebo v kombinácii s užívaním doplnkov výživy s obsahom enzýmov.
Odber kvapky krvi z prsta ruky
Otestuj sa, uprav stravu, uzdrav sa
Používame testy FoodPrint®, ktoré vyvinula Cambridge Nutritional Sciences a ktoré využívajú variáciu technológie ELISA (Enzyme Linked Immunosorbent Assay), ktorá je štandardnou laboratórnou technikou na meranie protilátok v krvi už 20 rokov. Aplikujeme testovacie sety SEPEA Elisa Screen, ktoré majú až 96-percentnú spoľahlivosť a certifikát slovenského Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL).
kuracie mäso, ryža, pšenica, mrkva, čierne korenie, štiplavá paprika, paradajka, cesnak, káva, med, hrášok, sója, krab, homár, vaječný žĺtok, vaječný bielok, pomaranč, mandarínka, kakaové bôby, mandle, lieskový orech, kozie/ovčie mlieko, kravské mlieko, kvasnice pivné, kvasnice pekárenské
bravčové mäso + hovädzie mäso, kuracie mäso + morčacie mäso, mix rýb s bielym mäsom (treska, platesa, treska škvrnitá), kôrovce mix (kreveta, krab, homár),kravské mlieko,ryža, raž, ovos, pšenica, sója, lepok,vaječný žĺtok, vaječný bielok,kvasnice (pivovarské), kvasnice (pekárenské),orechy zmes (mandle, lieskový orech, arašidy, kešu),jablko+hruška, bobuľové ovocie (černice, maliny, jahody), citrusy (grapefruit, citrón, pomaranč)kukurica, hluboviny (brokolica, kapusta, karfiol),strukoviny mix (hrášok, fazuľa, šošovica)
bravčové mäso, hovädzie mäso, jahňacie mäso, kuracie mäso, morčacie mäso, králičie mäso, krab/ homár, krevety(granáty), losos, morský jazyk, pstruh/štuka morská, slávka jedlá (mušľa), treska, tuniak, ustrice/ulity, morský okúň, sardinky/ančovičky, sepia/kalamár/chobotnica mlieko kozie, mlieko kravské, mlieko ovčie jačmeň, ovos, pohánka, pšenica, raž, ryža, sója, tvrdá pšenica, kukurica, lepok vaječný bielok, vaječný žĺtok kvasnice pekárenské, kvasnice pivné arašidy, kola orech, lieskový orech, mandle, vlašské orechy, píniový orech, slnečnicové semienka, sezamové semienka, pistácie ananás, banán, broskyňa/marhuľa, citrón/limetka, čerešne, figa, gaštan, hrozno (modré, biele), hruška, jahoda, jablko, kivi, melón, vodový melón, pomaranč/mandarínka, slivky artičoky, baklažán, bazalka, čakanka, brokolica, fenikel, cuketa, cesnak, cibuľa, kapusta/ karfiol, mrkva, olivy, paprika/ pálivá paprika, chilli, paradajka,petržlen, listový šalát, špenát, uhorka, zemiaky, tekvica, kapary čierne a biele korenie cícer, fazuľa biela/ fazuľa červená, fazuľové lusky, hrášok, šošovica hríby, kakaové bôby, horčica, med * čaj, káva
ananás, arašidy, avokádo, baklažán, banán, bazalka, bravčové mäso, broskyňa, brusnice, cesnak, cibuľa, citrón, čaj (čierny), čaj (zelený), čakanka, čerešňa, černice, červená repa (cvikla), čierne ríbezle, čili papričky (červené), divina, fazuľa biela, fazuľa červená, fazuľky zelené, gliadín, grepfruit, hlávkový šalát, homár, horčicové semienko, hovädzie mäso, hrášok, hrebenatka, hríby, hrozno (čierne, červené, biele), hruška, chmeľ, jablko, jahňacie mäso, jahody, kačacie mäso, kakaové bôby, kambala veľká, kapusta (kel, hlávková), karfiol, káva, kešu orechy, kivi, klinčeky, rasca, kokos, korenie (čierne, biele), koriander (list), kôpor, krab, krevety (garnáty), kukurica, kuracie mäso, kvasnice (pekárenské), kvasnice (pivné), ľanové semienko, lieskový orech, limetka, losos, makrela, maliny, mandle, marhuľa, mäta prieporná, mečiar (ryba), melón (vodový), melón (žltý, cukrový, ananásový), mlieko (kozie), mlieko (kravské), mlieko (ovčie), morčacie mäso, morský jazyk (ryba), mrkva, muškátový orech, nektarinka, olivy, ovos, paprika (zelená, červená, žltá), para orechy, paradajka, petržlen, pistácie, platesa, pohánka, pomaranč, pór, proso (pšeno), pstruh, pšeničné otruby, raž, repkové semeno, ružičkový kel, ryža, sezam, slávka jedlá (mušľa), sleď, slivky, slnečnica, sója, svätojánsky chlieb (karob), šalvia, škorica, šošovica, špargľa, špenát, telacie mäso, treska škvrnitá, treska, tuniak, tvrdá pšenica, tymián, uhorka, ustrica, vaječný bielok, vaječný žítok, vanilka, vlašské orechy, zázvor, zeler, zemiaky, žeňšeň, žerucha, žihľava
Agar Agar (riasa), Alga Espaguette, Alga Spirulina, Alga Wakame, Aloe Vera, Alpha – Laktoalbumín, amarant, ananás, ančovičky, aníz, arašidy, artičok, avokádo, bakažán, banán, barnackle (husí krk), bazalka, Beta – Laktoglobulín, bobkový list, bravčové mäso, brokolica, broskyňa, brusnice, cesnak, cibuľa, cibuľa šalotka, cícer, citrón, clam (mušľa), čaj (čierny), čaj (zelený), čakanka, čerešňa, černice, červená repa (cvikla), červené ríbezle, čierne ríbezle, čili papričky (červené), čučoriedky, datle, diviak, divina, estragón, fazuľa široká, fazuľa biela, fazuľa červená, fazuľky (zelené), fenikel (list), figa, gaštan, ginko, gliadín, granátové jablko, grepfruit, guava, harmanček, hejk (morská šťuka), hlávkový šalát, homár, horčicové semienko, hovädzie mäso, hrášok, hrebenatka, hríby, hrozienka, hrozno (čierne, červené, biele), hruška, chmeľ, chobotnica, jablko, jačmený sľad, jarabičie mäso, juka (yuca), kačacie mäso, kajenské korenie, kávové bôby, kalmár, kambala veľká, kapary, kapor, kapusta (červená), kapusta (kel, hlávková), karfiol, kari (mix korenia), káva, kaviár, kazeín, kešu orechy, kivi, klinčeky, kmín, kokos, kola orech, konské maso, korenie (čierne, biele), koriander (list), kozie mäso, kôpor, krab, králičie mäso, krevety (garnáty), kukurica, kuracie mäso, kuskus, kvasnice (pekárenské), kvasnice (pivné), ľanové semienko, liči (litchi), lieskový orech, limetka, losos, majorán, makadamový orech, makrela, maliny, mandarínka, mandle, mango, mangold, mäta prieporná, mečiar (ryba), med, melón (cukrový, vodný, ananásový), mlieko (byvolie), mlieko (kozie), mlieko (kravské), mlieko (ovčie), morčacie mäso, morský čert, morský jazyk (ryba), morký okúň, morský slimák, moruša, mrkva, muškátový orech, nektarinka, okúň obyčajný, olivy, ovos, papája, paprika (zelená, červená, žltá), para orechy, paradajka, petržlen, píniové oriešky, pistácie, platesa, pohánka, polenta (kukuričná krupica), pomaranč, pór, pražma (červená), pražma (kráľovská), prepeličie mäso, proso (pšeno), pstruh, pšenica, pšenica špalda, pšeničné otruby, pštrosie mäso, quinoa (mrlík čilský), raž, rebarbora, reďkovka, repkové semeno, rozmarín, rukola, ružičkový kel, ryža, sardinky, sépia, sezam, sladké drievko, sladké zemiaky, slávka jedlá (mušľa), sleď, slnečnica, sója, srdcovka mušľa, svätojánsky chlieb (karob), šafrán, šalvia, škorica, šošovica, špargľa, špenát, šťuka, tapioka (škrob z manioku), tekvica, telacie mäso, transglutamnináza, treska, treska škvrnitá, trstinový cukor, tuniak, turnip (kvaka), tvrdá pšenica, tymián, úhor, uhorka, ustrica, vaječný bielok, vaječný žĺtok, vanilka, vlašské orechy, volské mäso, zázvor, zelenošáchor jedlý, zeler, zemiaky, žeňšeň, žerucha, žihľava
Po konzultácii s naším lekárom vám zdravotný personál jemným vpichom do prsta odoberie 1-2 kvapky krvi, ktorá sa uloží v sterilnej nádobe. Výsledky vám pošleme do 14-20 dní.
Výsledky sú doručené ako správa o reaktívnych potravinách. Súčasťou vyšetrenia je interpretácia výsledkov testu a konzultácia. Na základe výsledkov je možné vytvoriť plán na odstránenie problémových potravín a ponúknuť zdravé alternatívy. Väčšinou odporúčaná strava býva navrhnutá na obdobie približne troch mesiacov, aby príznaky ustúpili a telo malo čas na regeneráciu.
SLEDUJTE NÁŠ PROFIL INSTAGRAMOVÝ PROFIL @mousseclinique_beauty @mousseclinique
ZÁKROK | CENA € |
---|---|
Laboratórny test potravinovej intolerancie 22 potravín + interpretácia výsledkov | 140€ |
Laboratórny test potravinovej intolerancie 40 potravín + Interpretácia výsledkov | 154€ |
Laboratórny test potravinovej intolerancie 109 potravín + Interpretácia výsledkov | 353€ |
Laboratórny test potravinovej intolerancie 120+ potravín + interpretácia výsledkov | 410€ |
Laboratórny test potravinovej intolerancie 222+ potravín + interpretácia výsledkov | 445€ |
Konečná cena závisí od rozsahu a zložitosti zákroku, ktorú potvrdíme pri konzultácii.Uvedené ceny sú vrátane 20%DPH
Rezervovať termín si môžete pomocou online rezervačného systému alebo telefonicky na tel. čísle +421 905 434 109.